Strony: [1]   Do dołu
Drukuj
Autor Wątek: Podejrzana agencja pracy z Polski  (Przeczytany 2362 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kasza7
Aktywny
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 152


Wszycy medycy uciekaja z Polski...


Zobacz profil
« : 14 Lipiec 2007; 11:43 »

Moze Was to zaiteresuje. Planujac wyjazd z Polski, rozgladałam sie troche razem z kolezanka po ogloszeniach roznych agencji. Na stronie mojego miasta znalazłam ogloszenie agencji pracy tymczasowej S.T & A.G z siedziba w Płocku. Ogloszenie dotyczylo pracy w domach opieki w anglii dla pielegniarek i opiekunek. Był podany adres mailowy(staff@stag-pri.com.pl) oraz numer tel. 024 262 02 073. Osoby chetne mialy przeslac swoje Cv na ten adres. No wiec wyslalam, minelo kilka dni nikt sie nie odezwal. Postanowilam zadzwonic, dzwonilam namietnie caly dzien w godzinach pracy firmy, lecz nikt nie odbierał. Po poludniu (po godzinach pracy firmy) zadzwonil do mnie pan z tej agencji, powiedzial ze oddzwania. Rozmowa byla nieco dziwna, poniewaz na moje pytania pan odpowiadal pytaniami. Gdy zapytalam kiedy jest wyjazd on zapytal mnie kiedy moge wyjechac, powiedzialam, ze okolo 20 maja a on na to ze wlasnie wtedy bedzie wyjazd. dzwonilam w piatek a pan powiedzial ze jesli chce wyjechac to w poniedzialek mam byc w Plocku ze swiadectwami jakie tam posiadam no i jesli moge to jakies referencje. Aha agencja zyczyla sobie 250 funtow za posrednictwo(a jak wiadomo nie powinni pobierac oplat)podobno za tlumaczenie dokumentow. Zeby bylo smiesznie pan zapytal czy nie mam kolezanki, ktora moglaby pojechac bo sa wolne miejsca. Wiedzialysmy juz z kumpela ze z uslug tej agencji nie skorzystamy, ale ona postanowila zadzwonic. No coz uslyszala, to co ja: jak najszybciej przyjechac do Plocka i wziac referencje, na co ona, ze referencji nie ma, doswiadczenia tez praktycznie zadnego bo zaczela dopiero staz, ale to panu nie przeszkadzalo.
Wiem ze firma oglasza sie czesto gesto gdzie popadnie. Jeszcze jedna sprawa strona tej firmy to www.stag-pri.com.pl, mysmy z kolezanka chcialy wejsc na nia ale odpalala sie strona glowna a pozniej klikajcie do woli, bo i tak nie wejdziecie w zadne informacje. Sprawdzalam, w tej chwili tez nie chce sie odpalac. Dlaczego to napisałam, bo w dziale ogloszen z praca na tej stronie widzialam, ze ktos sie wlasnie z niej oglaszal.
Piter mam prosbe, umiesc to w widocznym miejscu.
Zapisane
Olla
Aktywny
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 202



Zobacz profil
« Odpowiedz #1 : 14 Lipiec 2007; 12:14 »

Jeeeeeeeeeeeny!W ZYCIU nie korzystajcie z polskich "agencji".Podpucha jak zloto.Ewentualnie potem mozna wlasnie trafic DO agencji Duży uśmiech
Zapisane
bicz
Senior
****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 399


people like u just fuel my fire! u liar u liaaar!


Zobacz profil
« Odpowiedz #2 : 14 Lipiec 2007; 12:31 »

To co się udaje załadować to http://www.stag-pri.com.pl/main_eng.php?show=kontakt

Szkoda, że reszta jest zwalona, bo zapowiadało się ciekawie. Intro mają dobre - obsługa call center, rekrutacja, executive search... he he  Mrugnięcie firma do wszystkiego. Szczególnie to zdjęcie mi się podoba:

Uff, gorąco  Duży uśmiech


Strona od razu śmierdzi na kilometr. Spójrzcie na "linki" po lewej: mamy tam karty kredytowe (pewnie do płatności za "pośrednictwo") i trzy banki nie wiadomo do czego. Chyba, że w tych bankach są fikcyjne konta autorów strony  Uśmiech
Zapisane

♫ Nataliaaa! Natalia, Natalia w Londynie! ♫
♫ Ona nigdy nigdyyy, w naszej pamięci nie zginie!!! ♫
Uśmiech
piter
Administrator
Doktorek
*****
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 618



Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : 14 Lipiec 2007; 23:52 »

nie to zebym ich tlumaczyl i nie byl podejrzliwy, ale:
- strona jest wywalona w kosmos, zgoda. ale to jeszcze nie dowod ze ktos jest oszustem.
- poszukalem w google. w polskim internecie nikt nie pisze zlego slowa na ta firme. przynajmniej ja nie znalazlem niczego w stylu ostrzegam, omijajcie, zostalem oszukany, unikajcie itd itp.
- oferuja rozne prace, opiekunki, pomoc do szpitali (pielegniarki), monterow instalacji elektrycznych (chyba nie szukaliby facetow do agencji...  Duży uśmiech)

tak czy inaczej dzieki za info. kazdy kto przeczyta musi rozwazyc samemu czy im zaufac i zaplacic to F250... (no comments).

nie zrozumcie mnie zle ale ja nie moge napisac wielkimi wolami UWAGA - OSZUST, choc ja bym z ich uslug nie skorzystal hehe.

PS
ich nazwa : s.t.&a.g.
niby sugeruje inicjaly 2 osob S.T. oraz A.G. ale po skleceniu daja slowo 'stag'. co w tlumaczeniu na nasze oznacza http://www.translate.pl/odp.php4?direction=1&word=stag

Zapisane

...Admin rzadzi, Admin radzi, Admin nigdy Was nie zdradzi...






bicz
Senior
****
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 399


people like u just fuel my fire! u liar u liaaar!


Zobacz profil
« Odpowiedz #4 : 15 Lipiec 2007; 22:21 »

Jeśli to ten sam stag  Uśmiech to może tu:

http://plock.cityinfo.pl/ogloszenia.php?what=pokaz_ogloszenie&id=17018
Zapisane

♫ Nataliaaa! Natalia, Natalia w Londynie! ♫
♫ Ona nigdy nigdyyy, w naszej pamięci nie zginie!!! ♫
Uśmiech
piter
Administrator
Doktorek
*****
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 618



Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : 16 Lipiec 2007; 01:37 »

a jednak cos sie znalazlo... ciekawe, ciekawe
Zapisane

...Admin rzadzi, Admin radzi, Admin nigdy Was nie zdradzi...






kasza7
Aktywny
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 152


Wszycy medycy uciekaja z Polski...


Zobacz profil
« Odpowiedz #6 : 17 Lipiec 2007; 11:23 »

Wlasnie tak nazywal sie pan, z ktorym rozmawialam-Seweryn Tomczak(jak pisalam posta to nie pamietalam, wiedzialam tylko ze jakies malo spotykane imie mi podal). Ja wczesniej widzialam wpisy na www.oszukani.pl, ale teraz ich nie moge znalezc.
Zapisane
Edytam
Nowy
*
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 7



Zobacz profil
« Odpowiedz #7 : 22 Wrzesień 2007; 19:54 »

Ja też mam podejrzane oferty pracy, choć nie z agencji i nie z Polski. Zamieściłam post w Gametree, że mam doświadczenie w pracy z dziećmi, dyplom, referencje, jeżdżę na kolonie, i chcę zajmować się dziećmi jako niania/ mother help, robiąć dyplom zawodowej niani w Anglii. Wkleiłam zdjęcia swoje z rocznym synkiem. Wyobraźcie sobie, że dostaję ciągle oferty pracy, ale...
Pracodawcy proponują mi 2-2,5 tys. funtów miesięcznie, bez sprawdzania referencji, rozmowy telefonicznej, o swoich dzieciach mówią też dziwnie mało... Samochody do dyspozycji, fryzjerki w cenie... I od razu są gotowi podpisywać umowę, i już chcą po mnie wyjeżdżać na lotnisko... Kto ma dzieci, zrozumie, że to podpucha... Ciarki mnie przeszły na myśl, gdzie mogłam trafić... I co stałoby się z moim dzieckiem, gdybym z nim przyjechała do takiej "pracy"... Mam wrażenie, że w UK nagminnie handlują kobietami, a może i dziećmi, skoro mnie z dzieckiem tak chcą... Ostatnio nawet postarali się bardziej, już zaczęłam się zastanawiać, czy może to nie poważna osoba, ale zwiała, jak zaproponowałam podpisanie umowy od razu w agencji...
Więc uważajcie, dziewczyny!
Zapisane
piter
Administrator
Doktorek
*****
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 618



Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #8 : 22 Wrzesień 2007; 22:02 »

zostaw gumtree. sa agencje ktore potrzebuja ludzi takich jak Ty. zarejestruj sie i szukaj pracy przez oficjalny kanal. w Twoim przypadku to bezpieczniejsze. kupuj czwartkowe daily echo. na koncu wkladki o prace sa ogloszenia drobne. widzialem sporo ogloszen agencji ktore szukaja osob z podobnymi kwalifikacjami.
Zapisane

...Admin rzadzi, Admin radzi, Admin nigdy Was nie zdradzi...






Edytam
Nowy
*
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 7



Zobacz profil
« Odpowiedz #9 : 23 Wrzesień 2007; 11:05 »

Dzięki! To jednak nie takie proste, jestem jeszcze w Polsce. Chciałam umówić się w jakiejś agencji, żeby mi zorganizowali kilka spotkań z potencjalnymi pracodawcami jak przyjadę. Zapytać o potrzebne sprawy, jakie dyplomy honorują, jakich nie. Niestety, agencje nie chcą rozmawiać.
Zapisane
RAMZES
Nowy
*
Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 14



Zobacz profil
« Odpowiedz #10 : 23 Wrzesień 2007; 16:14 »

poszukaj tutaj http://www.fish4.co.uk/iad/jobs , mozesz zapodac swoje c.v.
poodzenia .
pozdro
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
Drukuj
Skocz do: